Meny Lukk

BYD DOLPHIN KÅRET TIL ÅRETS BESTE BILKJØP 2024

Den elektriske nykommeren får særlig skryt for kombinasjonen av rekkevidde, kvalitet, romslighet og pris.

En jury bestående av 31 journalister fra like mange europeiske land har kåret BYD Dolphin til «Best Buy Car of Europe 2024». Dolphin toppet listen med totalt 20.057 poeng, foran Fiat 600, Hyundai Kona og Jeep Avenger.

Kåringen er gjennomført av Autobest – en organisasjon som består av 31 europeiske biljournalister.

Dette er første gang en modell fra BYD topper listen, og ifølge Autobest-president Dan Vardie var seieren fortjent.

-Det var svært tett mellom de fire finalistene, men BYD Dolphin tok seieren fortjent, sier Vardie.

Autobest-juryen konkluderte med at «BYD Dolphin er uslåelig når det kommer til pris/kvalitet/rekkevidde». BYD Dolphin ble spesielt anerkjent for sin romslige innvendige plass, høye sikkerhetsstandarder, avansert teknologi og imponerende pris-kvalitetsforhold. Det innovative Blade-batteriet, helt uten kobolt og nikkel, setter nye standarder for sikkerhet, holdbarhet og ytelse i elbilindustrien.

 

BYD Dolphin er en kompakt elbil, og måler 4.290 mm. i lengden og 2.012 mm. i bredden. Med en akselavstand på 2.700 mm., gir plattformen optimal plass og komfort. BYD Dolphin er også tildelt fem stjerner i sikkerhetstesten Euro NCAP, og er designet for maksimal sikkerhet. Det 60,4 kWh store Blade-batteriet gir en WLTP-kombinert rekkevidde på 427 km.

-Vi er veldig stolte av denne prisen. Særlig er det stort å bli anerkjent av et knippe proffe dommere. Jeg tror denne prisen vil vekke nysgjerrigheten til mange som vurderer å kjøpe ny elektrisk bil, sier Michael Shu, administrerende direktør i BYD Europa.

Den offisielle utdelingen av «Best Buy Car of Europe 2024» vil finne sted under den 23. Autobest-gallaen i Luxembourg senere i år.

 

NORGES-LANSERING

BYD Dolphin lanseres for det norske markedet første kvartal 2024. Simen Wøien Christensen er salgssjef for BYD i Norge, og mener Dolphin vil passe det norske markedet bra.

-Vi ser frem til å lansere BYD Dolphin i Norge. Både fordi vi tror den vil passe godt inn i det norske markedet, men også fordi det kan bidra til at flere har mulighet til å velge nybil med høy kvalitet til en fornuftig pris. I et bilmarked som har vært preget av en tøff økonomisk hverdag det siste året, tror vi denne vil bli godt mottatt, sier Christensen.

 

OM BYD     

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.     

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.     

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.

Hopp rett ned til innholdet
Verified by ExactMetrics