Din merkeforhandler av Suzuki, BYD og Isuzu

BYD Dolphin og BYD Seal er nå tildelt fem stjerner og full pott i sikkerhetstesten Euro NCAP.

BYD Seal og BYD Dolphin er to av BYD sine nyeste helelektriske modeller, og har nylig gjennomgått en omfattende testprosedyre i Euro NCAP. Resultatene ble offentliggjort denne uken, hvor begge modellene slutter seg til BYD Atto3 i å oppnå full pott og fem stjerner i den strenge sikkerhetstesten. Dette resultatet er en konsekvens av BYD sitt arbeid med å utvikle førsteklasses biler som ikke bare er miljøvennlige, men også sikre for både sjåfører, passasjerer og andre trafikanter. 

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) er anerkjent som en av de mest pålitelige og strenge uavhengige kollisjonstestorganisasjonene i verden. Hensikten er å hjelpe forbrukere med å sammenligne sikkerhetsnvået i ulike kjøretøy. De siste årene har sikkerhetskravene i Euro NCAP blitt stadig strengere. Å oppnå 5 stjerner i en Euro NCAP-test er derfor en klar indikasjon på bilenes sikkerhetsstandard.  

Både BYD Dolphin og BYD Atto3 er begge designet med fokus på sikkerhet, ytelse og bærekraft. De er utstyrt med avanserte teknologier og funksjoner som aktiv kollisjonsforebygging, autonome kjøreegenskaper, og energieffektivitet som bidrar til å gjøre kjøringen tryggere og mer bærekraftig. 

Maksimal beskyttelse for sjåfør og passasjerer 

BYD Seal og BYD Dolphin ble vurdert i fire kategorier: beskyttelse av voksne, beskyttelse av barn, sikkerhetshjelp og beskyttelse for sårbare trafikanter. 

Nøkkelen til testresultatet er BYD sitt fokus på solid byggekvalitet og teknologi. Den nye e-Platform 3.0 er omfatter verdens første masseproduserte høyintegrerte 8-i-1 elektriske drivlinje som forbinder alle elektriske kontrollenheter og styringssystemer, og ikke minst det ultrasikre Blade-batteriet. e-Platform 3.0 har en «multi-last path»-struktur som kontrollerer hvordan energi absorberes av bilen i tilfelle kollisjon, og minimerer derfor inntrenging i kupeen.  

BYD Seal fikk skryt for et avansert eCall-system – et system som automatisk vil kontakte nødhjelp dersom en alvorlig kollisjon oppdages. Modellen hentet også poeng for sin evne til og automatisk bremse etter en kollisjon for å unngå sekundære kollisjoner. Dessuten ga BYD SEAL god beskyttelse mot nakkeslengskader. 

Også BYD Dolphin kommer med en lang rekke sikkerhet- og avanserte førerassistentsystemer som standardutstyr. Juryen trakk blant annet frem bilens evne til å holde kupeen stabil i frontal offset-testen. En Frontal offset-test karaktersetter hvordan et kjøretøy samhandler med andre innblandede og hvor godt den beskytter passasjerene. 

Begge modellene oppnådde høyest resultat i kategoriene “beskyttelse for voksne” og “beskyttelse for barn”. Sårbare trafikanter som fotgjengere eller syklister er også tilstrekkelig beskyttet på grunn av bilenes autonome nødbremsesystem. 

BYD Norge har bekreftet at BYD Seal og BYD Dolphin kommer til Norge i 2024. Nærmere lanseringstidspunkt bekreftes senere.

BYD Seal ncap
BYD Dolphin bilde

Les om testene her